lördag 22 augusti 2009

Digital happening utanför basebollarenan



"Library Night with the Cleveland Indians!” Det blev ett annorlunda event när digitala bokussen rullade in i downtown Cleveland i fredagskväll. Här skulle firas digital nedladdning tillsammans Cleveland Indians; stadens berömda basebollag som tidigare har spelat i den nordamerikanska proffsligan American League. Bussen hade parkerat utanför arenan Progressive Field, där hemmalaget spelade samma kväll, och där ett lokalt band uppträdde. Det blev ett sätt för biblioteket att nå ut till en annan publik.

Det hela var ett samarrangemang mellan Cleveland Public Library och Cleveland Indians. Många ville t.ex. fotografera sig ihop med Slider, basebollagets maskot, som drog till sig mycket uppmärksamhet när den vaggade omkring utanför digitala bokbussen. Många lockades att kliva in i bussen, där de fick veta mer om hur man laddar ner böcker, musik och filmer från bibliotekets hemsida. Vid ett stånd kunde man tävla och vinna en iPod, vid ett annat kunde man få lånekort på biblioteket, så att man kunde gå hem och prova nedladdning direkt.

På slutet av filmen syns biblioteketchefen Felton Thomas med sina två döttrar, tillsammans med bibliotekets maskot. Felton Thomas tillträdde som bibliotekschef i början av detta år. Han är chef för Cleveland Public Library med 28 filialer som ger biblioteksservice till cirka 450 000 invånare. Men han är också chef för CLEVNET; ett av världens största biblioteksdatasystem där 31 självständiga bibliotek har gått ihop om ett gemensamt biblioteksystem med gemensam cirkulation och gemensamt lånekort.
Läs mer om CLEVNET på bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar