torsdag 20 augusti 2009

Biblioteket ligger i framkant - det inspirerar!


Människor i alla åldrar kom för att titta på den digitala bokbussen där den stod uppställd på skolgården utanför biblioteket i Rocky River. Även borgmästaren i Rocky River, Pamela E. Bobst (mitten på bilden), var nyfiken på den digitala bokbussen. Hon är mycket imponerad av hur biblioteket jobbar med nya medier och allt det nya i teknisk väg.

- Biblioteket ligger i framkant, några steg före oss andra, det är inspirerande, säger Pamela E. Bobst, som är glad och stolt över "sitt" bibliotek, som räknas till de tio bästa biblioteken i landet i sin storleksklass (20 000 - 30 000 inv.).

En ny fräsch datasal för "computer training", därtill ett IT-center med 20-tal internetdatorer och två scannrar, ett datalab för tonåringar och ett annat för barn, tre smartboards, varav två används för sagostunder för barn, en nedladdningsstation, flera bildskärmar på väggarna som berättar om bibliotekets kursutbud och program...

- Biblioteket måste hänga med sin tid, anser Pamela E. Bobst, som också gillar att man försöker hitta på nya sätt att göra det bekvämt för folk att använda sig av bibliotekets tjänster. Själv är hon mycket förtjust i bibliotekets drive-in-service där man, sittande i bilen, kan hämta ut reserverade böcker och andra medier från en lucka i väggen.

- Tänk så bekvämt, jag reserverar en bok i katalogen hemifrån, och sen åker jag förbi och hämtar ut den på lunchen!

Farfarsväskorna är ett annat exempel på nytänkande, tycker hon. Biblioteket packar färdiga väskor med material för barn i olika åldrar; böcker, spel, musik och filmer. När far- eller morföräldrarna ska ta hand om barnbarnen över helgen kan de låna en väska med sig hem.

- Det blir ett roligt sätt att umgås, man kan läsa, titta, lyssna och spela tillsammans. Det är en mycket uppskattad service! säger Pamela E. Bobst.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att allt intressant som ni ser (utifrån det som jag har sett på bloggen) på något sätt kommer att påverka utvecklingen på det här området i Sverige.
    /Gunilla, Gävle

    SvaraRadera
  2. Thank you for coming to see Rocky River Public Library. We all enjoyed your visit very much. Evelyn

    SvaraRadera